Equitent ridhallar - en kostnadseffektiv lösning jämfört med massiva ridhallskonstruktioner

Ridhallar från equitent är solida, mobila och funktionella ridtält, som utformats i nära samarbete med renommerade ridsportsarrangörer och hästverksamheter för privata och professionella miljöer. Tack vare mångsidiga användnings- och utrustningsmöjligheter erbjuder textila ridhallar största flexibilitet vid konstruktion av ridanläggningar. Ryttare och hästar kan träna i en ljus och vänlig omgivning under hela året oberoende av väderförhållanden.

De mobila ridtälten uppfyller gällande byggnormer inklusive statiska beräkningar och kan valfritt monteras för temporär eller varaktig användning.

Equitent ridhallar erbjuder ett optimalt förhållande mellan pris och kapacitet med hög flexibilitet. Ridhallarna kan alltid utvidgas, monteras och demonteras och erbjuder därför ett hållbart alternativ till massiva hallkonstruktioner.

Genomtänkt konstruktion med exklusiva material

Ridhallar från equitent kombinerar lätthet hos mobil arkitektur med fördelarna i  en massiv och varaktig utrymmeslösning. Ridhallens stomme tillverkas av höghållfasta aluminiumprofiler med fyrnotskederteknik, vilket erbjuder flexibla utbyggnadsalternativ. Dessutom bidrar de höghållfasta, extruderade aluminiumprofilerna till att ridtälten står emot extrema väderförhållanden. Kombination av aluminiumlegeringar med varmförzinkat stål garanterar därmed hållbara och länge beständiga  fogar.

Textila takskydd i  equitent ridhallar är genomskinliga och medför alltid i kombination med de sidoliggande vindskyddsnäten ett angenämt klimat. De PVDF-belagda och med de Low-wickbehandlade  polyestertrådarna i PVC-presenningen överträffar till och med kraven i EN 15619. Presenningarna är enligt DIN 4102 samt EN 13501 i det närmaste  brandsäkra, UV-beständiga, hållbara och resistenta mot sporer och svampar. Genom PVDF-lackeringen förhindras inträngning av fukt samt vidhäftning av smuts.

Equitent ridtält kan  på mycket kort tid byggas och monteras även i  vind- och snöbelastningszonerna 1 till 3. Användning av enkla jordankare, skruvankare eller dymlingar för tunga belastningar i samband med  pelarfundament eller stränggjutna  fundament är tillräckligt.

Modulsystem med utbyggnadsmöjligheter

Alla ridhallar från equitent kan i rastermått på 2,5 m valfritt utökas i längd och på begäran levereras med sidobeklädnad. Även specialkonstruktioner med individuella spännvidder, höjder och längder erbjuds. I den omfattande standardutrustningen övertygar varumärket equitent med ett kundvänligt service- och tjänsteutbud.

Equitent-teamet erbjuder  detaljerade rådgivningssamtal före köp av ridtält. I personliga samtal planeras optimala och behovsanpassade utrymmeslösningar. Även angående frågor om special- och mellanmått, möjliga till- och ombyggnader samt för tekniska detaljer står medarbetarna från equitent gärna personligen till förfogande, per telefon eller via kontaktformuläret.

Ridhallar från equitent

Tekniska data för ridhallen

  Standardversion Standardversion
Spännvidd: 1.600 cm 2.100 cm
Sidohöjd: 440 cm 440 cm
Taknockshöjd: 652 cm 722 cm
Taklutning: 15° 15°
Bindaravstånd/raster: 250 cm 250 cm
Huvudprofil: 220 x 100 x 3/4 mm 220 x 100 x 3/4 mm
Gavelstöd: 2 4
Min. uppställningslängd: 1.500 cm 1.500 cm
Max. uppställningslängd: I rastermått valfritt utökningsbar
Snölast: 0,85 kN/m² till 1,31 kN/m²
Stomme:
 • Höghållfast aluminiumprofil
 • Kopplingsdelar av aluminium och varmförzinkat stål
 • Plastbelagda stållinor
Presenning:
 • PVC-presenningsmaterial 680 g/m² tillverkat enligt EN 15619
 • Färg: grön eller vit
 • Nästan brandsäker enligt DIN 4102 och EN 13501
 • Smutsavvisande och ljusäkta
 • Genomskinlig vid dagsljus och UV-beständig
 • Low-wickbelagda polyestertrådar
Leveransomfattning:
 • Ställkonstruktion av höghållfasta aluminiumprofiler
 • Presenning (grön med vindfångarnät)
 • Skjutdörr
 • Statik
Specialtillbehör:
 • Sarg
 • Takränna
 • Belysning
 • Fast sidobeklädnad
 • Tillbyggnader
 • Värme

Ritningsvyer för ridhall

Inredning och förlängning av ridhall

SERVICE & TILLBEHÖR

Förutom en omfattande standardutrustning till våra longerings- och ridhallar erbjuder equitent utförliga service och tjänsteåtaganden från individuell planläggning till professionell montering, olika finansieringsmodeller samt ett attraktivt förhållande mellan pris och prestanda förutom en massiv konstruktionsmetod.

Equitent erbjuder i utförande och utrustning av sina ridhallar eller longeringshallar flera möjligheter beträffande golvfastsättning, genomskinliga tak- och sidoväggsbeklädnader som partiellt kan bytas ut jämte tillbehör för alla önskemål.


BELYSNING

Alla ridhallssystem kan enligt kunders önskemål utrustas med flera olika belysningssystem.

SYSTEM MED TAKRÄNNA

Rid- och longeringstälten kan valfritt byggas ut  med en takränna av PVC eller i titanförzinkat utförande.

GERMAN HORSE INDUSTRY

Vår GHI-partner erbjuder ett omfattande sortiment av ridtillbehör. Vi upprättar gärna en kontakt för dig. Ytterligare information hittar du här

SARG

Träsarg kan i  ridhall avskilja en sida enligt kundens önskemål, för att använda utrymmet till läktare eller förråd. För longeringshall har en särskild sarggrind utvecklats, som även försetts med en klaffmekanism för enhandshantering.